Ukulele Paradijs

Over het Ukulele Paradijs...

Het Ukulele Paradijs is een ukulele-winkel waar je terecht kunt voor een instrument, een boekje, etc. Maar dat niet alleen. Het is ook een klein theatertje, een foyer waar je samen kunt spelen, les kan nemen of meedoen aan een workshop. Het Ukulele Paradijs is ook de twee initiatiefnemers Eveline Ketterings en Marcel van der Zwet, de performers, ukulele docenten, de website met Chord Finder en Play Along.

Het huidige Ukulele Paradijs heeft zijn plek gevonden op de Bergselaan 186A in Rotterdam. Dat is in een prachtig pandje ook bekend als 'Het Goudhoekje'. Vroeger is dit ooit een banketbakkerij (Vroon) geweest en dat zie je terug in oude schilderingen en versieringen. Daarna is het nog (eet-)café geweest. De bar zit er nog in! 

Video interview met het AD - augustus 2019

De naam Ukulele Paradijs komt van de eerste plek waar we een ukulele-winkel begonnen zijn. Dat was namelijk op de Paradijslaan in Rotterdam in 2010. In die tijd waren bijna nergens ukuleles te koop. We wilden uitzoeken wat nou leuke ukuleles waren om op scholen te gebruiken en ook voor mensen die gewoon eens iets wilden uitproberen. We kochten van alles in en opeens waren we de eerste ukulele-winkel van de Benelux. Sowieso waren het aantal ukulele-winkels in Europa op één hand te tellen. In die tijd wist bijna niemand wat een ukulele was, maar die paar mensen die het wel wisten kwamen van heinde en verre. In korte tijd hadden we bijna 200 verschillende ukuleles in huis. Alleen de hype die we al eind 20ste eeuw verwachtten bleef nog even uit.

Video interview gemaakt door "Bogue Rotterdam" September 2013

Naar een Mobiel Paradijs

In 2015 verlieten wij het pand aan de Paradijslaan en kwamen tijdelijk terecht in een loods. Daar hebben we ons Mobiele Ukulele Paradijs gerenoveerd. Jawel, een oude Duitse houten circuswagen. In de loods zijn we doorgegaan met de winkel en workshops, maar hebben we ons vooral gericht op het klaarmaken van Woonwagen met podium. 

Wordt vervolgd...