Kerst Clip Madagaskar September 2022

Bericht uit Het Ukulele paradijs

 

Lieve vrienden,

Toen ukulele spelen nog een niche was...

 

Zoals bij velen reeds bekend is, maakt Het Ukulele Paradijs elk jaar een kerstfilm. Echt niet omdat we zo super veel van kerst houden. In tegendeel eigenlijk... Het maken van een jaarlijkse ukulele kerstclip is ontstaan toen ukulele spelen nog een niche was...

 

  Vanwege de in Amerika razend populaire Hollandse Ukulele Chord Finder merkten we dat rond de kerst iedereen zijn ukulele uit het stof haalde en dus akkoorden zocht. Want waar kon je toen je akkoorden vinden?? Bij onze Ukulele Chord Finder sinds het jaar 1998!! We hadden een teller op de pagina en elk jaar rond de kerst verdubbelde het aantal bezoekers. Uiteindelijk hadden we ruim 5000 akkoorden bezoekers per dag en zo zijn we voor de grap begonnen met het maken van een kerstvideo.

 

We gaan het roer omgooien!

"Eigenlijk wil ik al heel lang naar Madagaskar om de natuur echt zelf te ervaren door er helemaal midden in te staan. En ineens kreeg ik een visioen…”

De kerstclip! De kerstclip gaan we dit jaar in Madagaskar maken! Op de Baobab Alley, met de mensen daar! En de instrumenten van daar. En dan nemen we ook ukuleles mee… En dan gaan we met de videoclip geld ophalen voor drinkwater of iets heel zinnigs met ukuleles en kinderen… Want zonder water, of zonder ukulele is er geen leven mogelijk!! Dat is dan kerstboodschap 2022!

 

 

Jullie zijn onze achterban, jullie hulp hebben we echt nodig om dit project tot een succes te maken. Het percentage van de bevolking dat in armoede leeft is volgens de Wereldbank het hoogst in Madagaskar (82 procent). We willen  de aandacht vestigen op de droom om de situatie aldaar te verbeteren en te verlichten. Laten we aan hun dat kerstkadootje geven?! Dat is toch een te verwezenlijken droom!

Direct na Sinterklaas is de kerstfilm af en beginnen we! Kijk te zijner tijd op onze website voor projecten aldaar. Denk aan Water, Plantages, Herbebossing, Educatie, Paint the future… We houden jullie op de hoogte via een VLOGBLOG! 

 

PS.

Het zou super lullig zijn wanneer we te weinig geld op halen. 
Hoe kan dit een succes worden? Wat kunnen jullie doen? 

  1. Geef zelf geld, al is het maar 5 euro.
  2. Zeg het voort alsof je onderdeel bent van deze actie! 
  3. Help mee waar je kunt op bv sociale media om meer geld op te halen. 
  4. Meld je om mee te denken en grotere stappen te maken.

 

paradijs@ukulele.nl

Vanaf 14 oktober t/m 16 november zijn we weg!
Boekjes kun je altijd bestellen!
Ukuleles wordt wat lastiger!

 

Tsammy & Tafita & Teddy feat ANDY MOZIKA TSARA
Sammy (muzikant/instrumentenbouwer) gaat helpen met de muziek/video