Maart 2021

Bericht uit Het Ukulele paradijs

Kun je deze email niet lezen kijk dan op ukulele.nl/nieuwsbrief

Hallo lieve Vrienden,

We zijn continu aan het verhuizen. Nee, we zitten nog wel in de winkel aan de Bergselaan 186A. Kom gerust eens langs, niet met zijn tienen tegelijk en niet na negen 's avonds. We hebben nog steeds veel leuke ukuleles hangen, al proberen we ze wel de deur uit te werken. En nu zoeken we ook weer een plek voor de circuswagen. Hopelijk weet je iets en kunnen we na de corona weer eens wat leuks organiseren. De huiswerkclub is ook verhuisd en heet nu Uke@Home, te vinden op ukulele.nl/uke@home. Is het bij jullie saai aan het worden? Weet je niet meer wat je nou op je ukulele moet spelen? Wij weten dat wel! Bel of mail gerust...

 

Mobiel Ukulele Paradijs zoekt Plek!

Het is weer zo ver, we zoeken een plek voor onze wagen. We staan in Rotterdam West dus in de buurt van Rotterdam is in eerste instantie handig maar een leuke, vrije plek elders in het land kan ook.

In de wagen kun je wonen, inrichten als B&B waar we gezamelijk inkomsten mee kunnen genereren maar de wagen heeft ook een podium. Het is een theater met backstage en kleedkamer. We willen graag aansluiten bij een club fijne mensen op een leuk terrein. Weet jij iemand of ben jij zo'n iemand?

Bel 0616508001 of email naar paradijs@ukulele.nl

 

Uke@Home

We hebben onze Online Ukulele Cursus een nieuwe naam gegeven 'Uke@Home' (Dank je wel Zita!). En zeker in deze tijden van thuiszitten en avondklokken kan ik me geen betere tijdsbesteding voorstellen. En al zeggen we het zelf, 'Uke@Home' is erg leuk om te doen. Soms echt hard oefenen, soms een leuk of simpel liedje met wat muziektheorie... Ligt jouw muzikale ontwikkeling even helemaal stil? Pak het dan nu simpelweg weer op! Haal je ukulele uit z’n jasje!

Dus wil je geïnspireerd worden met wat leuke ukulele-opdrachten? Geef je dan op voor Uke@Home voor maar 15 euro per maand! Let op: het gaat per 3 maanden. Bij aanmelding krijg je meteen je eerste les. Vervolgens komt er elke vrijdag een nieuwe les bij. En je kunt ook altijd terugkijken naar eerdere lessen.

Ukulele Play Along

Gedurende de cursus heb je ook gratis toegang tot alle playlists en liedjes in de Ukulele Play Along. Hier kun je met filmpjes meespelen, waarbij je synchroon de akkoorden en songtekst ziet.

Hoe geef ik me op?

Je kunt je registreren op onze site of als je al geregistreerd bent kun je gewoon inloggen. Eenmaal ingelogd zie je een link verschijnen om een abonnement te nemen. Je komt dan op een betaalpagina. Na betaling heb je meteen toegang tot de eerste les. En elke vrijdag komt er vervolgens weer een les bij.

paradijs@ukulele.nl

 

Play Along Song Van De Week

Dit liedje wilde ik er eigenlijk al een tijdje geleden in zetten. En nu is het er dan eindelijk van gekomen. Oké, het is misschien niet de makkelijkste toonsoort, maar die lag nu eenmaal lekker bij de stem van Ramses Shaffy denk ik dan maar. Natuurlijk wel een hele goede oefening! Je kunt de filmpjes ook wat langzamer afspelen of gewoon af en toe stopzetten. Het mooiste is om erbij te tokkelen als je zover bent, of elke eerste tel een akkoord langzaam neerstrijken met je duim.

Als je nou echt op zoek bent naar makkelijke liedjes kijk dan eens in de andere playlists... ????

 

Het raakt hier soms een beetje leger, maar er hangen nog heel wat snoepjes...